Royal Enfield onthult updates van de Himalayan en de Classic op de EICMA

ROYAL ENFIELD ONTHULT UPDATES VAN DE HIMALAYAN EN DE CLASSIC OP DE EICMA

8 november, EICMA, Milaan: Het oudste ononderbroken producerende motorfietsenmerk, Royal Enfield, heeft op de EICMA-motorbeurs in Milaan nieuwe updates aan de bestaande line-up aangekondigd. De updates betreffen de Himalayan-serie voor avontuurlijke rijders en de op het verleden geïnspireerde Classic 350 Signals, van oudsher enorm populaire modellen met duizenden loyale klanten over de hele wereld.

Himalayan

Verbeteringen in de bestaande Himalayan-serie bieden een betere connectiviteit voor de rijder en een vernieuwde styling voor een modernere uitvoering. Behouden blijven het robuuste, beproefde 411cc lucht- en oliegekoelde eencilinder-motorplatform en het half duplex wiegframe die rijders wereldwijd tot uitersten hebben vervoerd.

 De vertrouwde vorm en werking van Royal Enfields eerste dual-purpose motorfiets, de in het Himalaya-gebergte tot stand gekomen Himalayan, zijn voor het modeljaar 2023 verbeterd.  Verkrijgbaar zijn drie nieuwe kleurstellingen;

  • Glacier Blue refereert aan de diepblauwe hemel en kristalheldere ijskoude meren in het Himalayan-gebergte;
  • Sleet Black haalt zijn inspiratie uit de sterrenhemel in de Himalayan en de glinsterende, messcherpe sneeuw op de rotsoppervlakken;
  • en Dune Brown is de weerklank van de iconische kleuren van de koude Himalayan-woestijnen op grote hoogte en de zandduinen in Hunder, Ladakh.

Deze drie kleurstellingen worden toegevoegd aan het premium aanbod.

Alle nieuwe Himalayan-modellen hebben reliëf zijpanelen in bijpassende kleuren en glanzende zwarte ringen in het dashboard, die het onmiddellijk herkenbare en ruige uiterlijk versterken. De connectiviteit van de rijder is verbeterd dankzij de nieuwe, gemakkelijk bereikbare USB 2.0 oplaadaansluiting aan het stuur.

Classic Signals 350

Als eerbetoon aan Royal Enfield zijn samenwerking met het Indiase leger (sinds 1953), is de Classic Signals 350-serie geïnspireerd op de Royal Enfield motoren die hier in dienst zijn en de mannen en vrouwen die erop rijden. Als voortzetting van het militaire erfgoed van het merk.

De ‘Signals’ zijn leverbaar in twee nieuwe kleurstellingen - Desert Sand en Marsh Grey, met een uniek nummer op de tank dat voor het productienummer staat. Beide ‘Signals’-modellen hebben een zwart schema op de motor, de geluiddemper en de wielen, een donkerbruin zadel en zwarte handvatten aan het stuur. Het digitaal-analoge dashboard bevat een LCD-infopaneel en onder het stuur is een USB-oplaadpunt gemonteerd, voor handig opladen onderweg.

Met de moderne 349 cc luchtgekoelde ééncilinder motor genereert de Classic Signals 350 20,2 pk vermogen bij 6100 tpm en een koppel van 27 Nm bij 4000 tpm, wat resulteert in een levendige gasrespons en een supersoepele lineaire vermogensafgifte over de gehele linie. De 5-versnellingsbak zorgt voor een krachtige acceleratie in de stad en ontspannen ritten op toersnelheid. Alle varianten van de Classic Signals 350 die in Europa op de markt worden gebracht zijn uitgerust met tweekanaals ABS en schijfremmen achter.

De ‘Signals’ zijn verkrijgbaar met een speciale kledingcollectie en een reeks van meer dan 40 motoraccessoires, waaronder canvastassen en stalen motorbeschermingen.