Royal Enfield introduceert de nieuwe Hunter 350

Royal Enfield introduceert de nieuwe Hunter 350

LOS VAN DE DAGELIJKSE SLEUR MET DE NIEUWE ROYAL ENFIELD HUNTER 350

  • Royal Enfield introduceert de verfrissend nieuwe en stijlvolle Hunter 350 - Een unieke mix van old-school en new-age, de motor die gecreëerd is voor je dagelijkse dosis motorrijden.
  • De nieuwe Hunter 350 combineert alle intense aspecten van het pure motorrijden in een strakkere, nieuwe geometrie - met het overvloedige koppel van het supergeraffineerde motorblok uit de J-serie.
  • De Hunter 350 is speciaal ontworpen voor een uitstekende wendbaarheid en scherp rijgedrag, met een korte wielbasis, 17-inch wielen, een licht gewicht en compact frame die hem geschikt maken om door de stad en de coolste buurten te navigeren.
  • Twee varianten bieden zes opvallende kleurstellingen. De nieuwe Hunter 350 is vanaf november verkrijgbaar in Europese showrooms, met prijzen die in oktober bekendgemaakt worden op de Intermot-show.

Royal Enfield, wereldleider in het segment van de middelgrote (250cc-750cc) motorfietsen, heeft vandaag de nieuwe Hunter 350 geintroduceerd, een ‘dubbele espresso op twee wielen’ in de motorwereld. De nieuwe Hunter 350 is ontwikkeld en ontworpen om door drukke steden te manoeuvreren. De vernieuwde roadster met het typische Royal Enfield-karakter heeft een vorm gekregen met een stijlvolle, compacte maar toch krachtige geometrie. En dus rijd je met hetzelfde gemak door het drukke stadsverkeer maar ook op rustigere wegen en in buitengebieden.

Gezien de verschuiving in de motorwereld, die van een ingewikkelde en complexe benadering overgaat naar een functionele en simplistische aanpak waar vindingrijkheid in het ontwerp en zelfexpressie hoog in het vaandel staan, heeft Royal Enfield zichzelf tot doel gesteld een stadsmotorfiets te bouwen die perfect past in de coolste buurten van de wereld – van Mumbai tot Bangkok en van New York tot Amsterdam. Een motorfiets die verfrissend nieuw, maar tegelijkertijd cool is vanwege zijn old school-karakter, en niets verloren heeft van het kenmerkende DNA van Royal Enfield. Hoewel het enige tijd kostte om hem te uit te werken, is de Hunter 350 de perfecte mix geworden – een ongelofelijk plezierige, krachtige motorfiets in retro-metro-stijl, die alle sensaties van het pure motorrijden bevat en deze presenteert met een stijlvolle, stadsvriendelijke dosis opwinding.

Over de inspiratie achter de Hunter 350 zei Siddharta Lal, Managing Director van Eicher Motors Ltd.: “Bij Royal Enfield voelen we ons nauw betrokken bij onze consumenten en de community. De motorfietsen die wij maken zijn gevormd volgens hun wensen en aspiraties en voor hen zijn we altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en nieuwe vormen van het pure motorrijden. Er zijn altijd gepassioneerde motorrijders geweest die van ons merk hielden, maar net niet de juiste uitvoering binnen ons portfolio vonden. Voor hen is er nu de Hunter 350. Het is een motorfiets die de sterke punten van ogenschijnlijk verschillende soorten combineert en deze samenbrengt in een super stijlvol en leuk pakket, waarmee het pure motorrijden er een nieuwe dimensie met het onmiskenbare Royal Enfield-karakter bij krijgt”

De Hunter 350 neemt een unieke plaats in binnen de Royal Enfield line-up. De Hunter is gebaseerd op het bekroonde 350cc-platform uit de J-serie, dat gecombineerd is met een fantastisch Harris Performance-frame. Zo biedt hij flexibiliteit in de stad en puur plezier op open wegen, goed voor een grote glimlach.

Loop naar de Hunter 350 en je zult meteen op deze leuke, tactiele motorfiets willen springen waarop old-school gepaard gaat met eigentijdse vibes. Start hem, en je wordt begroet door een aantrekkelijke grom dat verandert in een plezierige roffel wanneer je wegrijdt. Slalom door drukke straten dankzij de compacte geometrie, de soepele besturing en de betrouwbare remmen. Neem deze nieuwe roadster mee buiten de stad en hij glijdt soepel over rechte wegen, met zijn brede wielen en tubeless banden. Stuur vervolgens over bochtige wegen en laat je zintuigen prikkelen door het stevige, ultra-responsieve frame en de 350cc-motor met een overvloed aan koppel.

In reactie op de introductie van de Hunter 350 zei de CEO van Royal Enfield, B Govindarajan: “Om de Hunter 350 te realiseren hebben we jarenlang inzichten en consumentenstudies van over de hele wereld verzameld. Het is een motorfiets die zich direct thuis voelt in grote metropolen en opwindend is voor de ervaren motorrijder, maar ook gemakkelijk en toegankelijk voor een nieuweling. Door de korte wielbasis, de compacte geometrie en het lichte gewicht is hij uiterst wendbaar en goed te manoeuvreren in het stadsverkeer. We hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe, opnieuw uitgedachte roadster een heel aantal nieuwe consumenten zal binnenhalen in onze wereld van het pure motorrijden”

Geluid, kleur, styling, rijgedrag en prestaties; alles aan de betrouwbare Hunter 350 is ontworpen voor een ongeëvenaarde beleving.

De Hunter 350 heeft een eigentijdse uitstraling met dubbele kleuren, lichtmetalen velgen, brede tubeless banden en afgeronde achterlichten. Een selectie van drie chique opties voor de tankkleur en graphics binnen één editie, en de top of the range-editie die is afgewerkt met drie van de meest opvallende en revolutionaire tanktankontwerpen waarmee een Royal Enfield ooit is vervaardigd. Verder is hij compatibel met de befaamde Tripper TBT-navigatie van Royal Enfield, die als origineel motoraccessoire kan worden besteld.

De nieuwe Hunter 350 is uitgerust met lichtmetalen velgen en brede tubeless banden (110/70 x 17 inch voor en 140/70 x 17 inch achter) voor superieur rijgedrag en een krachtig uiterlijk, remschijven van 300 mm voor en 270 mm achter, tweekanaals ABS, en een handige middenbok. Een LED-achterlicht en een hoogwaardig digitaal-analoog dashboard met kilometerteller, ritteller, versnellingsindicator, brandstofmeter met waarschuwing voor laag brandstofpeil, klok en een onderhoudsherinnering maken het pakket compleet. Alle Hunter-varianten zijn voorzien van overzichtelijke stuurbedieningselementen, met draaischakelaars voor starten en verlichting die knipogen naar het verleden, en een USB-oplaadpoort.

Mark Wells, hoofd van de ontwerpafdeling van Royal Enfield, zei: “Het leek het meest natuurlijke in de wereld om een leuke, lichte en flexibele 350 roadster voor Royal Enfield te ontwikkelen. De Hunter is fris, maar nog altijd helemaal Royal Enfield. Telkens als ik hem bekijk, geeft de Hunter me een onbezorgd gevoel waarin je op je motorfiets springt en de weg opgaat om je maten te ontmoeten.”

De Hunter werd bedacht en ontwikkeld door de getalenteerde ontwerpers en ingenieurs van de twee geavanceerde technologiecentra van Royal Enfield, in India en het Verenigd Koninkrijk, en de vermaarde chassisexperts van Harris Performance. Hun missie: een opwindende rijervaring bieden; een fusie van het eersteklas motorblok uit de J-serie met vernieuwde chassisverhoudingen voor een verbeterde wendbaarheid en beheersbaarheid.

De geometrie van de Hunter 350 is ontworpen om een optimale verhouding tussen hoogte en gewicht te bieden en tegelijkertijd superieur comfort, dankzij het brede, lange zadel uit één stuk. Met de aangepaste hellingshoek, de lage zadelhoogte van 790 mm en de korte wielbasis geeft de uitzonderlijke wendbaarheid van de Hunter meer zelfvertrouwen bij het rijden door nauwe straten en voelt hij stevig en stabiel aan op elke locatie en in elke situatie.

De Hunter wordt aangedreven door de moderne, wereldwijd geprezen 349cc luchtgekoelde ééncilindermotor uit de J-serie, die onlangs nog werd gepresenteerd op de Meteor en Classic 350. De brandstofinjectie zorgt voor 20,2 pk bij 6.100 tpm en 27 Nm koppel bij 4.000 tpm. Dit resulteert in een sterke, soepele, lineaire vermogensafgifte met een motorkalibratie die een levendige gasrespons geeft, plus het unieke uitlaatgeluid dat het karakter van de Hunter tot uitdrukking brengt. Met een primaire balansas om trillingen tegen te gaan voelt hij zowel responsief als verfijnd aan. Het schakelen gaat zuiver en soepel dankzij de geoptimaliseerde 5- versnellingsbak.

Voor de Hunter 350 is een reeks originele accessoires leverbaar wanneer hij wordt uitgebracht op de Intermot, die van 4 t/m 10 oktober 2022 gehouden wordt in Keulen.

 #RoyalEnfieldHunter350 #Hunter350 #AShotOfMotorcycling #Hunter350 #AShotOfTorque #AShotOfStyle #AShotOfFun Een shot koppel| Een shot stijl. Een shot plezier. Een shot motorrijden.